tiistai 3. toukokuuta 2011

03.05.2011 - Askartelua, ulkoilua ja mitäköhän muuta vielä?

Tänään tuli luettua ja katsottua kamala uutinen iltasanomista (vai olikohan se iltalehti?). Uutinen, jossa päiväkodin hoitajat eivät tee mitään, kun lapset kiipeilevät jonkin mökin katolla. Hoitajat kyllä näkivät lapset, mutta minun mielestäni olivat rahtusen liian kaukana mökistä. Mitä jos lapsia olisi kiivennyt enemmänkin ja joku olisi tönäissyt toisen alas? Siinä olisivat niskat voineet taittua, ja hoitajilla olisi ollut siitä vastuu. Mitä jos katto olisi ollut liukas ja jokin tapaturma oli sattunut? Ei hoitaja ehdi kovinkaan nopeasti paikalle, jos jotain ehtii jo tapahtua, kun tuossakin välimatkaa oli melko paljon, ja huomioidaan myös se, että muut lapset saattavat tulla poukkoilemaan apuun rientämässä olevan hoitajan eteen. Jos mökille kiipeäminen on sallittua, miksi kukaan hoitajista ei ollut vieressä valvomassa? Tekin voitte tuohon kommenttiboksiin pistää omat mielipiteenne asiasta.

Mitäpä muuta? Me ulkoilimme melko mukavasti, mutta oli aika viileä ilma, joten sekin meni vähän niin ja näin. Pelasimme muumikrokettia sekä lasten keilailupeliä, jossa laskimme pisteitäkin. Tässä hieman pistetaulukkoa:
E: 32 p
M: 21 p
O: ei pisteitä, koska ei pelannut.
M: ei pisteitä, koska ei pelannut.

Tämän lisäksi, tuossa ulkona ollessamme, tuli hieman piirreltyä. Piirsimme nuotteja ja ne kiinnostivat lapsia hyvinkin paljon. Ainakin he oppivat, millaisia erilaisia nuotteja on olemassa, sekä taukoja ja tuli siinä nuottiavainkin piirrettyä.

Sitten sisätiloissa me pelasimme Muuttuvaa Labyrinttia ja Disneyn pelikirjasta ruusupeliä. Sekä aloitimme askartelut äitienpäiväksi. Kuvan laittaisin, mutta en laita, jos vaikka vanhemmatkin sattuvat lukemaan.

EDIT: Iltasanomien tekemän gallupin mukaan, 55% vastaajista ei tunne päiväkoteja turvallisiksi. Niin.. En kyllä minäkään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti