torstai 28. huhtikuuta 2011

28.04.2011 - 3Dkirjoja ja leipomista

Heipä hei jälleen!

Viikko on pian takana, ja kesä taas yhtä päivää lähempänä.
Olemme nyt ryhmäni kanssa leiponeet pullaa tänään. Tosin, niistä tuli hiukan ylikypsiä, kun siinä paistamisen aikana innostuimme lukemaan kirjaa dinosauruksista ja kukista ja niin edelleen. Se on sellainen iso, keltainen lasten tietokirja.Siinä kerrotaan dinosauruksista, kukkien elämänkaaresta ja miten karvaisesta toukasta tulee perhonen. Se on kiva kirja. En nyt tähän hätään muista, kuka sen kirjan on kirjoittanut. Alan joku..

Sitten me tietenkin leivoimme pullaa. Eräällä meni kyllä pullataikinaa enemmän suuhun kuin itse pulliin. Soo soo. Eräällä meinasi mennä pulla kokonaan suuhun ennen leipomista. Onneksi ehdittiin nappaamaan äkkiä pois. Jokaisella oli oma tyylinsä leipoa pullansa. Toiset vain länttäsivät pullansa leivonta-alustaan ja pyörittelivät hetken siinä ja toiset hieroivat ja kääntelivät pullaa yli puoli tuntia. Ja sitten eräät eivät halunneet koskeakaan pullataikinaan. Ei ollut pakko, eihän ketään voi pakottaa leipomaan, jos leipominen ei kiinnosta. Välipalalla kaikki saivat sitten syödä omat pullansa, ja kyllä ne maittoivatkin mehun kera.

Sitten lasten omasta pyynnöstä me askartelimme perhosia. Sekin oli hauskaa. Arvatkaapa mitä. Minulla on tällä kertaa kuvakin kahdesta perhosesta, jotka lapset tekivät. Muut ehtivät jo siinä menossa kadota jonnekin reppujen, taskujen ja laukkujen uumeniin. (Kuvat lisään myöhemmin, sillä tämä kone ei niitä suostunut lisäämään)

Tämän jälkeen tuli uppouduttua 3D kirjoihin, josta ehdottoman voiton vei 3D megatrilleri, jossa on dinosauruksia, haita, kissoja, apinoita, käärmeitä ja ötököitä. Se on mahtava kirja, ja sitä tulikin luettua monta kertaa tämän päivän aikana. Huomenna sitten lisää, eikö vain?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti