torstai 21. huhtikuuta 2011

21.04.2011 - Hyvää pääsiäistä!

Elikkäs, hyvää pääsiäistä kaikille! Pahoitteluni, että en ole kirjoittanut tällä viikolla kovinkaan usein, mutta pihatyöt ovat vieneet minut pihalle hoitamaan puutarhaa. Silloin bloggaaminen on jäänyt sivummalle, mutta nyt alan taas pääsiäispyhien jälkeen päivittäään enemmän.

Luin äsken iltalehdestä aivan kamalan uutisen. Uutisen, jossa 2,5 -vuotias tyttö oli pakotettu paikoilleen valjailla päiväkodissa.
Tämä oli tapahtunut siis päiväkodin joulujuhlan aikana. Päiväkoti teki väärin, kun ei pyytänyt lasta siirtymään vanhempiensa luokse, jos lapsi kerran niin kovin häiritsi esitystä. Mutta eikö ole väärin, että hoitohenkilökunnalla ei riittänyt ymmärrystä tälle lapselle? Itse en ainakaan odottaisi, että 2,5-vuotias lapsi suostuisi välttämättä osallistumaan esitykseen, oli se mikä hyvänsä. Jos hän haluaisi esiintyä, asia olisi toinen. En tietenkään tiedä, mitä tuossa on tapahtunut, mutta oletan, että lapsi ei halunnut esiintyä.

Päiväkodilla ei ole oikeutta laskea jotain tiettyä lasta "erityislapseksi" vain siksi, että lapsi on vilkas. Lasten kuuluu olla hieman vilkkaita, kuitenkin niin, että suostuvat välillä kuuntelemaan ohjeita. Jotta voidaan määritellä "erityislapsi" pitää olla lapsen lääkärin kirjallinen mielipide, eikä vain hoitohenkilökunnan mielipide. Hoitohenkilökunta ei välttämättä (eikä usein olekaan) koulutettu näkemään "erityislapset".

"Siinä vaiheessa kun käytetään turvavaljaita, kun aikuinen ei ehdi olla lapsen luona." (Suora lainaus artikkelista). Miten niin aikuinen ei ehdi olla lapsen luona? Eikö päiväkodeissa olekaan monta hoitajaa yhdessä ryhmässä? Lasten pitää olla koko ajan aikuisen valvonnan alaisena. Vaikka lapsi olisikin turvavaljaissa, mitä tahansa voi ehtiä sattua. Lapset eivät ole missään nimessä tyhmiä.

Annan tukeni lapsen äidille tässä asiassa. Hän teki oikein valittaessaan kunnalle päiväkodin rajusta toiminnasta. Ei ole oikein, että päiväkoti aiheuttaa lapselle uni- ja syömishäiriöitä tälläisten asioiden takia. Toivottavasti lapsella on nyt parempi hoitopaikka.

(Linkki artikkeliin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011042113585692_uu.shtml )

0 kommenttia:

Lähetä kommentti