perjantai 25. maaliskuuta 2011

25.03.2011 - Leikkikaveri

Tänään olikin erittäin mukava päivä, kun tuli leikkikaverikin!

Aamulla pelasimme hetken aikaa Disneyn suuresta pelikirjasta erästä apinapeliä. Oli muuten pitkäkestoinen peli! Tietenkin ennen peliä, meillä olikin vaikea tehtävä. Piti kaivaa krääsälaatikosta pelinappuloita. Krääsälaatikko siis sisältää erilaisia yllätysmunista tulleita leluja, joille ei ole muutakaan paikkaa. Pelinappuloiksi tarttui noin 10 erilaista hahmoa.
Apinapelissä kummallakin joukkueella oli neljä hahmoa. Toinen joukkue, eli siis minun joukkueeni, otti apinan, krokotiilin, kirahvin ja pesukarhun. Toinen joukkue, eli tyttäreni joukkue, otti taikurin, avaruusolion, dinosauruksen ja kilpikonnan.
No, voitto menikin sitten minun joukkueelleni.

Myöhemmin sitten mentiin ulos ja siellä leikittiin taas portti auki, portti kiinni leikkiä. Kummallista, miten lapset tykkäävät siitä leikistä niin kovin, vaikka onkin hyvin yksinkertainen. Jos joku ei tiedä porttileikkiä, niin laitan ohjeet tuohon alas. Tietenkin myös leikittiin hauvojen kanssa ja ajeltiin pihamopoilla.

Sisällä sitten leikittiin autoilla ja rakennettiin kilpaa Dublotaloja ja -autoja. Sitten laulettiin ja tanssittiin. Pigviinitanssi oli tänään se päivän juttu. Se onkin sellainen laulu, että jää päähän soimaan joksikin aikaa. Tämän lisäksi laulettiin Rati riti ralla, johon lapset eivät vielä tienneet sanoja. Kyllä sitten joskus sekin laulu opitaan kunnolla. Pitihän minunkin välillä luntata paperista, mitä missäkin säkeistössä lauletaan.

Iltapäivällä sitten askarreltiin, vaikkakaan leikkikaveria ei askartelu pahemmin kiinnostanut ja hän lähtikin mieluummin leikkimään. Tämä toinen jäi mielellään maalaamaan keraamista kukkaruukkua. Katse oli aika tuima hänen maalatessaan ja hän keskittyi oikein kunnolla!

Näillä lapsilla tuntui olevan jokin yhteys, vaikka toinen ei vielä kunnolla puhunutkaan. He supattivat keskenään jotain ja tuntui, että kumpikin ymmärsi toisensa puheet. Se oli mielenkiintoista seurattavaa. Se on varmaankin se lasten universaali kieli!

Noh, näin sujui meidän päivämme.

Portti auki, portti kiinni

Leikki on yksinkertainen. Tarvitaan vain yksi tuoli sekä seinä, puu, toinen tuoli tai jokin mihin sulkea aina portin. Leikinohjaaja istuu tuolille ja sulkee portin painamalla kätensä vastakkaiseen esineeseen. Lapsi sitten yrittää keksiä keinon päästä portin ohi. Tämä voi olla salasana, kiipeäminen, ryömiminen, miltei mikä tahansa. Joskus portti voi myös aueta itsekseen. Välillä portissa on etu- ja takaportti, jotka saattavat napsautua yhtä aikaa kiinni ja silloin lapsi jää käsien väliin. Tässä vaiheessa lapsi otetaan haliin ja lapsi sitten siitä ryömii pois. Ja leikki taas jatkuu. Tämä on hyvin hauska leikki, enkä vielä ole tavannut lasta, joka ei tästä tykkäisi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti