keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

23.03.2011 - Aurinkoista askartelua tuulisena päivänä

Tänään onnistuttiin askartelemaan niitä iloisia aurinkoja, joiden ohjeet olenkin laittanut jo aiempaan postaukseeni

Ulkoilu meni pihamopojen ja -autojen säilytysluukkuja tutkiessa, kun niihin oli syksyn jäljiltä unohtunut leluja ja kaikkea muutakin havunneulasista koirien vinkupalloihin. Oli ilo ylimmillään, kun lapsi löysi keltaisen koiran piikkipallon ja sai heitellä sitä koiran kanssa pihalla. Koira juoksi muutaman kierroksen ja esiintyi heitellen palloa ilmaan ja nappaamalla sen takaisin suuhun. Hiukan myöhemmin palautti pallon lapselle, joka heitti sen uudelleen ja sama toistui jälleen. Mutta sitten koira heitti pallon, eikä saanutkaan kiinni ja se putosi lumihankeen. Koiran yrittäessä sitä kaivaa ulos, pallo meni syvemmälle hankeen ja lopulta katosi. No, sitten kun lumet ovat sulaneet, voimme elätellä toivoa pallon löytymisestä. Onhan meillä tuolla pihalla noita koirien kuin lastenkin leluja, että tekemistä riittää.

Sisällä me sitten aloitimme niiden aurinkojen askartelemisen. Teimme ne kolmessa osassa, kun ei mielenkiinto pysynyt yllä koko aikaa. Hyvin oppi lapsi kuitenkin leikkaamaan saksilla, tietenkin pientä avustusta paperin paikallaan pitämisessä ja viivojen sisäpuolella pysymisessä vaati, mutta itse sai leikattua kauniin ympyrän. Sitten kun piirsimme kädenjälkiä, ei homma sujunutkaan ihan niin. Ei meinannut pikkuinen käsi pysyä paikallaan millään ja sormet liikkuivat sinne tänne aina kynän tullessa kohdalle. No, käden muotoisia saimme kuitenkin piirrettyä ja leikattua ihan kiitettävästi.

Ruokailun ja päiväunien jälkeen teimmekin auringon loppuun, eli piirsimme suun ja liimasimme liikkuvat silmät kiinni. Auringosta tuli erittäin hieno! Hyvin keväinen! Laitoin alle kuvan siitä.Auringon taakse tuli kesäinen loru:

Aurinko, aurinko lettuja paistaa.
Hauska on auringon lettuja maistaa.
Kiipeän puuhun, pistelen suuhun,
ja loput voin heittää ukolle kuuhun.

Tänään sitten lauleskelimme myös. Lauloimme muun muassa kappaleet Atsipoppaa ja Teddykarhujen huviretki.

Päivän päiväunisatuina toimivat kaksi satua: Porsas ja villisika sekä Puhelias papukaija kirjasta 365 eläinsatua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti