perjantai 25. maaliskuuta 2011

25.03.2011 - Extrapostaus päiväkotien lapsimäärästä (ESS 23.03.2011

Hei!
Hoitolapset eivät ole vielä tulleet, joten ehdin hyvin kirjoittamaan mielipiteeni artikkeliin, joka löytyy tämän päivän Etelä-Suomen sanomista.

Artikkelissa käsitellään, kuinka Viherlaakson, Kytölän ja Tenava-Tonttilan päiväkodit laitetaan kesällä evakkoon rakennustöiden vuoksi. Samaisessa artikkelissa sanotaan, kuinka Lahti kamppailee päivähoitoruuhkan kanssa, kun monia päiväkoteja on menossa remonttiin. Mistä lapsille hoitopaikat?

Minulla olisi kolme vapaata hoitopaikkaa, mutta en ole paljoakaan yhteydenottoja saanut. Taas sunnuntainlehdessä on mainokseni.

On kuitenkin hyvä, että päiväkoteja rakennetaan lisää, sillä niille on varmasti kysyntää. Mutta minun mielipiteeni on, että jokainen lapsi on yksilö, eikä päiväkoti välttämättä ole oikea paikka kaikille lapsille. Sosiaaliset ja hyvin muiden lasten kanssa toimeentulevat pärjäävät varmasti hyvin päiväkodissa, mutta entäs paljon aremmat lapset? Heille päiväkotikäyminen voi olla kamalaa. Toiset tottuvat suuriin ihmismääriin hitaammin kuin toiset.

Mielestäni lapsenkin mielipidettä pitäisi kysyä, hoitopaikkaa valittaessa. Tämä tietenkin vain sil
loin, jos lapsi osaa puhua tai muuten ilmaista mielipiteensä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti