perjantai 29. huhtikuuta 2011

29.04.2011 - Lenssua liikkeellä

Pahoittelen blogin viivästymistä, sillä blogin yleinen kirjoittaja on nyt lenssussa ja nukkunut melkein koko päivän. Nyt piristyi kirjoituskykyiseksi. Pahoittelnu myös vanhemmille, jotka ovat innolla odottaneet valokuvia, mutta ne lähtevät matkaan heti tämän blogikirjoituksen jälkeen.

Mistä meidän tämä päivämme koostui?

Menimme leikkikentälle, jossa tapasimme muita lapsia, joista oli hyvää seuraa tälle ryhmälle. Tutustuime myös paremmin uuteen naapuriimme, mikä on erittäin hyvä juttu.

Sitten pelasimme tänään sitä Disneyn suurta pelikirjaa. Sieltä pelattiin tuota Metsän sankarit peliä, joka liittyy Bambi elokuvaan. Maanantaina sitten oli toive, että pelattaisiin Ariel peliä. Sekin onnistuu.

Niin! Ja ne kuvat niistä eilisistä perhosista pitäisi liittää nyt, eikö vain?


torstai 28. huhtikuuta 2011

28.04.2011 - 3Dkirjoja ja leipomista

Heipä hei jälleen!

Viikko on pian takana, ja kesä taas yhtä päivää lähempänä.
Olemme nyt ryhmäni kanssa leiponeet pullaa tänään. Tosin, niistä tuli hiukan ylikypsiä, kun siinä paistamisen aikana innostuimme lukemaan kirjaa dinosauruksista ja kukista ja niin edelleen. Se on sellainen iso, keltainen lasten tietokirja.Siinä kerrotaan dinosauruksista, kukkien elämänkaaresta ja miten karvaisesta toukasta tulee perhonen. Se on kiva kirja. En nyt tähän hätään muista, kuka sen kirjan on kirjoittanut. Alan joku..

Sitten me tietenkin leivoimme pullaa. Eräällä meni kyllä pullataikinaa enemmän suuhun kuin itse pulliin. Soo soo. Eräällä meinasi mennä pulla kokonaan suuhun ennen leipomista. Onneksi ehdittiin nappaamaan äkkiä pois. Jokaisella oli oma tyylinsä leipoa pullansa. Toiset vain länttäsivät pullansa leivonta-alustaan ja pyörittelivät hetken siinä ja toiset hieroivat ja kääntelivät pullaa yli puoli tuntia. Ja sitten eräät eivät halunneet koskeakaan pullataikinaan. Ei ollut pakko, eihän ketään voi pakottaa leipomaan, jos leipominen ei kiinnosta. Välipalalla kaikki saivat sitten syödä omat pullansa, ja kyllä ne maittoivatkin mehun kera.

Sitten lasten omasta pyynnöstä me askartelimme perhosia. Sekin oli hauskaa. Arvatkaapa mitä. Minulla on tällä kertaa kuvakin kahdesta perhosesta, jotka lapset tekivät. Muut ehtivät jo siinä menossa kadota jonnekin reppujen, taskujen ja laukkujen uumeniin. (Kuvat lisään myöhemmin, sillä tämä kone ei niitä suostunut lisäämään)

Tämän jälkeen tuli uppouduttua 3D kirjoihin, josta ehdottoman voiton vei 3D megatrilleri, jossa on dinosauruksia, haita, kissoja, apinoita, käärmeitä ja ötököitä. Se on mahtava kirja, ja sitä tulikin luettua monta kertaa tämän päivän aikana. Huomenna sitten lisää, eikö vain?

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

27.04.2011 - Jalkapalloa, askartelua ja ulkoilua

Huh huh! Olipahan urheilullinen päivä.
En eilen tainnut muistaa kertoakaan, että meillä on nyt varahoitolapsia täällä.
Aamulla, kun olimme lähdössä ulkoilemaan, he ilmoittivat haluavansa mennä jalkapallokentälle pelaamaan. Sinnehän me sitten tietenkin suunnistimme, koska se oli lasten toive. Sinne menee kadun päästä pieni metsäpolku, joka on juurinen ja puinen pikkuruinen polku, jonne mennään kahta maahankiinnitettyä lankkua pitkin. Se olikin hauskaa, kun ylitimme ne lankut. Siinä sai samalla leikkiä viidakkomatkailijaa ja merirosvoa. Jalkapallokentälle sitten mentiin potkimaan palloa, ja tuli siinä sitten leikkimielinen jalkapallokisakin otettua. Olisi ollut mukavaa, jos joku toinen hoitaja olisi sattunut paikalle myös (mutta monetkaan eivät tiedä kyseisestä paikasta). Olisimme saaneet paremmat kisat pystyyn. Vuorottelimme jalkapallovahtivuoroista ja pelaajista, että jokainen pääsi kokeilemaan jotakin. Myös valokuvia tuli otettua, mutta koska lapset esiintyvät niissä, en niitä tänne voi lisätä.


Lupailin myös eilen lähettää kuvia askarteluista, mutta en sitten tiedä mikä siinäkin jäi. Laitan kuitenkin linkit alkuperäisiin ohjeisiin. Dinosaurukset olivat kuitenkin erittäin hienoja, jokaisen dinot. Pojat tekivät Triceratopsit (onkohan tuo oikein kirjoittettu?) ja tyttö teki sitten Pitkäkaulan. O puolestaan teki T-Rexin. M ei vielä voinut osallistua askarteluun, mikä oli harmillista.


Huomenna me leivomme yhdessä pullaa! JIPPII!!


Linkit:


Pikkutassu
T-Rex
Triceratops 1
Triceratops 2

tiistai 26. huhtikuuta 2011

26.04.2011 - Villiä menoa

No niin. Ensimmäinen työpäivä pitemmän viikonlopun jäljiltä. Ja nyt oli vielä varahoitolapsia menossa mukana, joten toimintaa riitti koko päivälle. Tuli luvattua lapsille, että huomenna askarrellaan dinosauruksia, joten olen nyt illan metsästänyt DLTK kids sivustolta dinosaurusaskarteluohjeita. Löytyiväthän ne viimein!

M ja O aloittivat mahtavasti tämän pidemmän hoitojakson ennen kesälomia. M oli rauhallinen ja tuntuu, että hän olisi kasvanut ihan hirveästi viime viikosta, siis kehittynyt. O vähän aristeli, kun kuuli hiukan kovaäänisempiä lapsia, mutta oli pian jo menossa mukana!

Huomenna pidempi postaus kuvien kera!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

24.04.2011 - Ulkoilmaretkeilyä

Hei jälleen!
Pääsiäinen on pian ohi. Se on ihan mukavaa, pääsee taas aloittamaan arjen, vaikkakaan eihän nytkään ole aika käynyt pitkäksi. Olemme hoitaneet puutarhaamme. Saimme yhden ainoan kukkapenkin kukoistamaan, mutta eihän se kauaa nättinä pysynyt. Lissu haistoi lämpöiset ilmat ja suunnisti ulos meidän kaveriksemme. Lissu jyräsi kukkaset kuin tankkeri. Mutta kilpikonnan onnellisuus on tärkeämpää kuin kukkaset, eikö vain?

On polvet vaihteeksi taas hieman kipeinä, kun on tullut kierrettyä polkupyörällä viikonlopun aikana montakin kertaa. Tänäänkin tuli kierrettyä täältä Launeen kirjaston ja Prisman kautta Liipolaan, josta matka jatkui Launeen koululle, sieltä Ala-Nikkilään, Venetsiaan ja Renkomäen kautta kotiin. Tuli siinä varmaan pari kilometriä poljettua.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

23.04.2011 - Surullinen pääsiäinen

Haluan välittää osanottoni kaikille vanhemmille, sukulaisille ja tuttaville, jotka ovat pääsiäisviikolla menettäneet lapsensa.

torstai 21. huhtikuuta 2011

21.04.2011 - Hyvää pääsiäistä!

Elikkäs, hyvää pääsiäistä kaikille! Pahoitteluni, että en ole kirjoittanut tällä viikolla kovinkaan usein, mutta pihatyöt ovat vieneet minut pihalle hoitamaan puutarhaa. Silloin bloggaaminen on jäänyt sivummalle, mutta nyt alan taas pääsiäispyhien jälkeen päivittäään enemmän.

Luin äsken iltalehdestä aivan kamalan uutisen. Uutisen, jossa 2,5 -vuotias tyttö oli pakotettu paikoilleen valjailla päiväkodissa.
Tämä oli tapahtunut siis päiväkodin joulujuhlan aikana. Päiväkoti teki väärin, kun ei pyytänyt lasta siirtymään vanhempiensa luokse, jos lapsi kerran niin kovin häiritsi esitystä. Mutta eikö ole väärin, että hoitohenkilökunnalla ei riittänyt ymmärrystä tälle lapselle? Itse en ainakaan odottaisi, että 2,5-vuotias lapsi suostuisi välttämättä osallistumaan esitykseen, oli se mikä hyvänsä. Jos hän haluaisi esiintyä, asia olisi toinen. En tietenkään tiedä, mitä tuossa on tapahtunut, mutta oletan, että lapsi ei halunnut esiintyä.

Päiväkodilla ei ole oikeutta laskea jotain tiettyä lasta "erityislapseksi" vain siksi, että lapsi on vilkas. Lasten kuuluu olla hieman vilkkaita, kuitenkin niin, että suostuvat välillä kuuntelemaan ohjeita. Jotta voidaan määritellä "erityislapsi" pitää olla lapsen lääkärin kirjallinen mielipide, eikä vain hoitohenkilökunnan mielipide. Hoitohenkilökunta ei välttämättä (eikä usein olekaan) koulutettu näkemään "erityislapset".

"Siinä vaiheessa kun käytetään turvavaljaita, kun aikuinen ei ehdi olla lapsen luona." (Suora lainaus artikkelista). Miten niin aikuinen ei ehdi olla lapsen luona? Eikö päiväkodeissa olekaan monta hoitajaa yhdessä ryhmässä? Lasten pitää olla koko ajan aikuisen valvonnan alaisena. Vaikka lapsi olisikin turvavaljaissa, mitä tahansa voi ehtiä sattua. Lapset eivät ole missään nimessä tyhmiä.

Annan tukeni lapsen äidille tässä asiassa. Hän teki oikein valittaessaan kunnalle päiväkodin rajusta toiminnasta. Ei ole oikein, että päiväkoti aiheuttaa lapselle uni- ja syömishäiriöitä tälläisten asioiden takia. Toivottavasti lapsella on nyt parempi hoitopaikka.

(Linkki artikkeliin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011042113585692_uu.shtml )

maanantai 18. huhtikuuta 2011

18.04.2011 - Tuulista

Tuulinen päivä, ja ehkä hiukan kylmäkin. Ainakaan tuulitakilla ei meinannut pärjätä. Päivämme sujui M:n totutellessa päivärytmiin, johon perehdymme hitaasti, mutta varmasti. O on tämän viikon pääsiäislomalla, joten saamme M:n kanssa totutella uuteen rytmiin hieman hitaammin.

Nyt illalla kävimme Launeen kirjastolla lainaamassa taas lukukirjoja, sekä satukirjoja päiväuniaikaa ajatellen. 

lauantai 16. huhtikuuta 2011

16.04.2011 - Kuukausi bloggausta ohi

Nyt on ensimmäinen blogkuukausi käytetty, ja yhteensä teitä lukijoita on ollut yli 400! Se on aika paljon, minun mielestäni.


Olen miettinyt kuvien lisäämistä, mutta se on hankalaa. En tiedä, miten saisin kuvien avulla kerrottua mahdollisimman paljon päivästämme, koska en voi laittaa kuvia, joissa lapset esiintyvät. Ehkä yritän keksiä jotain.


Tänään tuli siivoiltua ja ulkoiltua oikein kunnolla. Kuuntelin myös tyttäreni tunteenpurkauksen. Huomenna jatkamme siivoilua. Pitäähän se kevät siivouskin tehdä, eikö vain?


Lupaan myös yrittää opetella noiden tagien käytön paremmin.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

15.05.2011 - Perjantai-ilta ja ehkä hiukan siitä, miksi kirjoitan blogiani

Ihanan aurinkoinen päivä, ja lapsetkin olivat yhtä hymyä tänään! Tosin, on tässä vuodenajassakin huonot puolensa; allergiakausi on nyt avattu. Sääli.. Nenä ja silmät vuotaa jatkuvalla soitolla, mutta tästä selvitään!


Kävimme tutkimassa pajunkissoja tänään. Oli aivan ihanaa, kun otettiin villahanskat pois ja tutkittiin enemmänkin noita pajunkissoja. Oi, miten mukava niitä olikaan silitellä ja laskea. Otimme yhdet oksat mukaamme ja niitä sitten kannettiinkin ylpeinä.

torstai 14. huhtikuuta 2011

14.04.2011 - Pääsiäisaskartelua

No niin! Tänään olikin aivan ihana päivä. Aamupäivällä vähän vierastettiin uutta hoidokkia, mutta pian totuttiin jo molemmin puolin ja sitten olikin erittäin hauskaa! Sovitaanko, että kutsut tätä aiempaa hoitolasta O:ksi ja tätä uutta lasta M:ksi, näin kenelläkään ei mene sekaisin, enkä käytä lasten nimiä.


O oli aivan ihana. Hänellä on kovin filosofisia ajatuksia, vaikka onkin vielä niin pieni. Tänään kuitenkin tuntui, että hän on kasvanut ihan silmissä.
"Jokaisessa ihmisessä on pieni pala autoa." Tuo oli siis aivan ihana lausahdus, ja tilanne jossa hän sen sanoi, oli mitä mukavin. Hän istui istuinrahin päällä ja silitteli mustaa kauko-ohjattavaa BMWtä sylissään ja tokaisi tuon yht'äkkiä.


Tänään olikin sitten M:n ensimmäinen hoitopäivä. Uusi ympäristö kiinnosti kovin ja tuli siinä leluja tutkittua aika paljonkin. Hän on vielä niin kovin pieni, että O tuntui isolta, vaikka ikäeroa ei ole kovinkaan paljoa.


Nyt illalla tekemisen puutteessa tuli askarreltua pääsiäispussitiput, joihin tuli laitettua M&Ms rakeita. Laitan tähän alle kuvan niistä tipusista.



Mielestäni tipuista tuli ihan hauskoja. Kuvitellaan, että ne joraavat hyvän pääsiäismusiikin tahdissa, eikös vain? :)


Hei, kurkatkaapas muuten kotisivuilleni! Leluosioon ilmaantui uusi, aivan mahtava lelu! Saimme vihdoinkin kädenväännön käytyä, että laitammeko me Hummerin lasten käyttöön, vai säilytämmekö sitä turhaan jossain nurkassa. Lapset voittivat ja saivat auton käyttöönsä.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

13.04.2011 - Kirjastokäynti

Tulikin käveltyä tänään kirjastoon, mikä on muuten aivan ihana paikka. Se on rauhallinen ja mukava. Emme ehtineet satutunnille, mutta eipä se haittaa, sillä eihän tästä ryhmästä olisi kukaan sinne päässytkään. Lainasimme kolme lasten kirjaa: Pedro - pieni lentokone, Leevi leijona ja Sampo ja muurahaisten hyökkäys.
(kun kävimme kirjastolla, mietimme vain, että missä muut hoitajat ja vanhemmat olivat, kun lapset olivat satutunnilla.. Toki siellä saattoi olla jokin tapahtuma, johon myös aikuiset pääsivät mukaan.)

Lisäksi olemme suunnitelleet pääsiäispussiaskarteluja. Se on mukavaa. Tänä vuonna meillä onkin paljon uusia ideoita.

Huomenna onkin erilainen päivä, kun meillä aloittaa uusi hoitolapsi! Mahtavaa!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

12.04.2011 - Kuvia

Hei, mahtavaa! Olen viimeinkin oppinut tämän kuvien lisäämisen blogiin, ja mikäs sen mukavampaa! Kiitoksia muuten Ipana! Olet ensimmäinen lukija (sekä kommentoija). Oikein paljon kiitoksia. Tokihan teitä "anonyymejä" lukijoitakin täällä riittää, olen seuraillut.

Tänään ulkoiltiin ja otettiin kuvia pihaleluista, sekä muutenkin. Pahoittelen jo nyt lapsen vanhemmille, että lapsestanne näkyy hiukan näissä kuvissa, mutta en saanut rajattua poiskaan. Voin poistaa, jos niin haluatte.

Hiekkalaatikko tarina




Olipa kerran pieni vuoristo valtakunta pienen hiekkalaatikkomaan reunamilla. Upea linnake on tuhoutunut vuosia sitten pienen jättiläisen kompastutta sen huippuun. Linnaketta vartioivat intiaanit sekä kaksi prinssiä. Prinsessa on lähetetty kauas, Porrasmaahan turvaan.


Linnake oli tunnettu suurista hevoslaitumistaan, joista on lähetetty uljaita hevosia aina Kuningas Artturin hoveihin asti! Myös Robin Hoodin kerrotaan ratsastaneen niillä.
Eräänä kauniina aamuna Tyrnipensaan valtakunnasta matkustanut päällikkö, nimeltä Alligaattorihevonen, saapui hiekkalaatikkomaahan. Hän oli kateellinen prinssien upeille ja kauniille hevosille. Hän halusi ne itselleen. Hän pyysi parhaan ystävänsä ja apurinsa, Harmaan kotkan, luokseen.
"Harmaa kotka! Tule! Mennään vapauttamaan prinssien hevoset. Viedään ne Tyrnipensaan valtakuntaan!", Alligaattorihevonen sanoi. Harmaa kotka oli uskollinen ystävä Alligaattorihevoselle ja suostui mitä ikinä tämä ehdottikaan.
Aamulla varhain Harmaa kotka hiipi hevoslaitumelle ja avasi portit. Hän huusi ja taputti saaden hevoset juoksemaan ulos avonaisesta portista. Alligaattorihevonen odotti toisella puolella ja lähti johdattamaan hevosia kohti Tyrnipensaan valtakuntaa.


Prinssit olivat linnansa katolla katselemassa nousevaa aurinkoa, kuten heillä oli aina tapana. He kuulivat alhaalta hevosten villiä hirnumista. "Ihahaaa!", hevoset hirnuvat ja laukkaavat kohti Tyrnimaan valtakuntaa.
"Katso veli hyvä! Meidän hevosemme ovat menossa kohti Tyrnimaan valtakuntaa.", Prinssi T sanoi osoittaen kohti Tyrnimaata.
"Niin tekevätkin. Alligaattorihevonen laukkaa niiden perässä. Pitäisikö meidän pysäyttää heidät?" Prinssi V sanoi katsoen miettien auringonnousua. Veljekset katselivat juoksevia hevosia ennen kuin antoivat käskyn muiden valtakunnnan asukkaiden nousta pysäyttämään villiintyneitä hevosia.


Hevoset laukkasivat, mutta urheat valtakuntalaiset saivat hyvin koulutetut hevoset pysähtymään käskystään. Urhein soturi oli Punainen lintu, kylän lääkäri ja poppamies. Hän nousi valkoisen johtavan hevosen selkään saaden tämän käännytettyä ympäri. Alligaattorihevonen ja Harmaa kotka säikähtivät Punaisen linnun käytöstä ja pakenivat takaisin kotiin, Tyrnipensaan valtakuntaan.


Nilkku, nuori ratsastaja päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä, vaikka hevoset oltiinkin jo saatu takaisin omiin aitauksiinsa turvallisesti. Hän päätti ratsastaa Alligaattorihevosen sekä Harmaan kotkan kiinni ja tuoda takaisin hiekkalaatikkomaahan. Matka olisi pitkä, mutta se ei haitannut. Matkan varrelle mahtui paljon lepokeitaita. 
Nilkku sai kuin saikin Alligaattorihevosen ja Harmaan kotkan kiinni. Hän toi heidät takaisin hiekkalaatikkomaahan.
"Teitte väärin. Yrititte varastaa meidän hevosiamme. Se oli rumasti tehty." Prinssi T sanoi katsoen pettyneesti edessään seisovia miehiä.
"Niin teimme. Olemme pahoillamme. Olisimme vain halunneet yhtä hienot hevoset kuin teilläkin.." Alligaattorihevonen sanoo surullisesti ja tönäisten ystäväänsä kyynärpäällään.
"Olen pahoillani, Prinssi T ja Prinssi V." Harmaa kotka sanoo anteeks pyytäen.
"Ei se mitään. Emme me ole vihaisia. Te olisitte saanee hevosia, jos olisitte vain pyytäneet." Prinssi V sanoo katsoen surullisesti miehiä, joiden kasvoille on noussut hento hymy.
"No, saisimmeko me hevosia?" Alligaattorihevonen sanoo katsoen edessään hohtavaa hevosaitausta.
"Totta kai saatte. Mennään yhdessä valitsemaan." Prinssi T sanoo johdattaen uudet ystävänsä hevosaitaukseen.

(Tarinan kirjoitti ja kertoi tyttäreni, Jenny).

maanantai 11. huhtikuuta 2011

11.04.2011 - Inkkareita hiekkalaatikosta

Tänään haravoitiinkin turhat roskat ja rojut pois lumen alta esiin tulleesta kukkapenkistä. Samalla tuli tarkastettua pihalla sijaitsevan hiekkalaatikon kunto. Yllätykseksi, se oli viikonlopun aikana sulanut ja sinne sitten päästiin kaivelemaan menneen kesän ja syksyn muistoja. Hiekan alta paljastui kokonainen armeija inkkareita, länkkäreitä, elukoita ja vaikka mitä muuta! Siinä sitten sitä tutkimista riittikin, vielä kun pääsisi kurarukkasista eroon ja pääsisi ihan kunnolla rakentamaan toinen toistaan upeampia linnoituksia ja muuta vastaavaa.

Sisällä sitten tuli hiukan riehaannuttua, mutta sehän on aina välillä sallittua, eikös vain? Parempihan se on, että lapsi leikkii ja on erittäin iloinen (ja ehkä hieman villikin) kuin se, että istuu yksin nurkassa ja yrittää saada aikansa kulumaan lelun tai parin avustuksella.

Tulipa taas haettua musiikkikorikin päivämme ratoksi. Pitänee joku päivä ottaa kuva, ja liittää se tänne blogiinkin. Tämän päivän "hittituote" oli minipiano. Kummallista kyllä, olisin luullut, että marakassit olisivat enemmänkin kiinnostaneet, mutta ei.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

10.04.2011 - Pyöräkausi avattu!

Vihdoinkin! Pyörät haettiin varastosta ja lähdettiin heittämään pieni lenkki tässä naapurustossa. Tuuli puhalsi vain niin kovin, että oli aika rankkaa, mutta muuten oli ihan hauskaa. Pitää vain alkaa polkemaan entistä enemmän, jotta taas tottuu polkupyöräilyyn. Minä kun en ole tottunut pyöräilemään talvella. En jotenkin luota tasapainooni lumihangella tasapainoillessa. 

lauantai 9. huhtikuuta 2011

09.04.2011 - Hiljaiseloa

Huh! Ei ole tullut nyt kirjoiteltua pariin päivään, kun ollut kiireitä
paperitöiden ja muidenkin asioiden kanssa. Mutta, mitäpä tähän hiljaiseenkauteen on kuulunut?

Olemme ulkoilleet erittäin paljon, koska aurinko on paistanut ja ulkona on ollut lämmin. Hyvin lämmin. Kohta pitänee hakea aurinkotuolit pihalle ja sitten viikonloput lekotella siinä ja lueskella jotain hyvää kirjaa. Nyt muuten annan kirjavinkin. Luen tällä hetkellä Sara Gruen kirjaa Vettä elefanteille. Tuo kirja on hyvä, muutamia kohtia lukuunottamatta. Norsut ovat kovin älykkäitä eläimiä, ei voi muuta sanoa. Mutta norsuhan on minun lempieläimeni. Tiesittekö, että tuo hyvää onnea, jos talossa olevien norsukoriste-esineiden kärsät osoittavat ovea tai ikkunaa kohti?
Mutta lisää tuosta kirjasta.. Minusta on ihanaa, miten sen kertojana toimii vanhempi ihminen, joka on jo vanhainkodissa.
Tuosta kirjasta on muuten tulossa samanniminen elokuva. En vain tiedä, menenkö katsomaan sen, sillä kirjassa oli muutamia osioita, joista en pitänyt alkuunkaan! Mutta toivottavasti ne on leikattu elokuvaa varten pois.

Eilen täällä kävikin tutustujia kaksi kappaletta ja toisen kanssa kirjoitimmekin jo hoitosopimukset. Elikkäs hoitoryhmä on nyt kasvanut yhdellä jäsenellä, mikä on ihana juttu! Lapsi liittyy ryhmäämme ensi torstaina, eli 14.4.

Tänään kävimme kaupungilla ostoksilla, tosin itselleni en löytänyt yhtään mitään, mutta tyttäreni puolestaan osti alennusmyynnistä hiukan vaatekaapin täytettä. Syötiin hernekeittoa torilla, kun sitä siellä tarjottiin. Nämä vaalit tuovat noita edustajia torille jakamaan mainoksia ja kaikkea muutakin, kuten hernekeittoa.
Sitten tuli käytyä koiralenkillä, jossa tapasimmekin ihanan bolonkapojan. Leidihän ihastui ihan täysin! Kyllä nuo koirat huomaavat, mikä koira on mitäkin rotua.

Huomenna sitten otetaan polkupyörät varastosta ja lähdetään pyörillä Robin Hoodiin katselemaan.

Nyt sitten syödään vähän "roskaruokaa", eli kanatacoja.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

06.04.2011 - Ei sadepilviä

Höh! Ei tullut tänäänkään askarreltua sadepilviä. Huomenna sitten, jos sataa! Mutta tuli laulettua oikein olan takaa. Opeteltiin uusiakin lauluja, kuten kappale "Minun ystäväni". Se on aivan ihana kappale!

Ulkoilun aikana sitten tutkittiin vesilätäköitä ja uitettiin laivoja keppien avulla pihalle syntyneessä lammikossa. Siinä sitä riemua riittikin, kun yritettiin saada laivat toiselle rannalle ja takaisin ilman, että kepeillä osuttiin laivoihin. Eli toisin sanoen, me loimme aaltoja lammikkoon, jotka liikuttivat paatteja.

Nyt tulimme kirjastosta, josta olimme voittaneet kirjan "Ionosfäärissä". Oikein kaunis kuvakirja revontulista.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

05.04.2011 - Aurinkoinen tiistai

Aivan ihanan aurinkoinen tiistaipäivä! Ulkoiltua tulikin oikein urakalla tänään, joten sadepilvien askartelu siirtyi eteenpäin. No seuraavana sadepäivänä sitten!

Siskoni tytär poikansa ja koiransa kanssa kävi tänään kylässä. Oli mukavaa, kun oli taas leikkikaveria. Autot olivatkin mieluisa juttu, kuten pojille yleensäkin. Autotalli tuli rakennettua ja sinne sitten autot menivät parkkiin ja vastaavaa.

Omakin tyttäreni taisi saada tänään töitä. Tai ainakin hän menee maanantaina koulutustilaisuuteen.

Ette te lukijat muuten eilen kommentoineet, vaikka teitä kävi yhteensä 17..

maanantai 4. huhtikuuta 2011

04.04.2011 - Sadepäivä

No niin kaikki lukijat ja kävijät. Nyt ihan rohkeasti kommenttia tuohon alla olevaan kommenttiboksiin, että mikä sivuilla ja blogissa miellyttää ja mikä ei. Saatte nyt tilaisuuden ihan vapaasti kritisoida sekä antaa ruusuja.

Mutta itse päivään. Leikittiin ja laulettiin enemmän kuin tavallisesti, sillä ulos ei päässyt. Jos huomenna on samanlainen sadepäivä, niin askartelemme sadepilvet.

Laulu vuorossa tänään:

Nalle Puhin sadelaulu (useimmat tuntevat tämän loruna, mutta tämä on ihan laulukin)
Talon paikka (hieman tuntemattomampi laulu)
Bussilaulu
Tao Tao
sekä joitakin muita.

Tämän lisäksi otimme esiin myös soittopelit, esimerkiksi lasten pikku pianon, melodican, nokkahuilun ja marakassit, niin ja pikku rummunkin!

No mutta, tuohon alla olevaan laatikkoon rohkeasti kommentteja! Lupaan vastata jokaiseen!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

03.04.2011 - Välipäivä

Eilen olikin ensimmäinen päivä, jolloin en tullut päivittämään blogia. Ihan hyvähän se on välillä pitää taukoa, eikös vain?

Eilen ei tapahtunut mitään erikoista. Kiisseliä emme tehneet, vaan teimmekin lohimurekepihvejä ja tartarkastiketta. Oli hyvää, erittäin hyvää. Pitää tehdä joku toinen päivä uudelleen. Ehkä joskus kokeilemme kiisseleitäkin, kunhan tulee uusi inspiraatio tehdä uusia kokeiluja.

Tänään ollaan perheen voimin siivoiltu sekä kaupassa tuli käytyä ostamassa huomisen ruokatarpeet. Tyttäreni sai kutsun työhaastatteluun, mahtavaa, vaikka itse en työpaikasta niin kovin perustakaan. Annan hänen kuitenkin vapaasti mennä, sillä voihan töissä lopettaa, jos ei viihdy. Mitään ei ole pakko tehdä. Niin, siis jäätelökioskille olisi menossa töihin. Tästä asiasta ehkä lisää torstaina, kun haastattelu on käyty läpi.

Eipä tässä tämän erikoisempaa. Pihalle on syntynyt pieni lammikko lumien sulamisen seurauksena. Tämä siis tarkoittaa sitä, että pikkulinnut käyvät pihalla kylpemässä ja me itse emme siellä hirveästi voi olla, ainakaan ilman kumisaappaita ja vedenpitäviä ulkoiluvaatteita. Koiratkin ovat vielä märkiä kävelylenkin ja pihaulkoilun jäljiltä. 

perjantai 1. huhtikuuta 2011

01.04.2011 - Aprillipäivä

Tänään oli siis vuoden "mukavin" päivä. Ainoa päivä vuodessa, jolloin kukaan ei usko mitään ja kaikki valehtelevat (pahoittelen yleistämistä). Itse en alkanut keksimään mitään erikoista jäynää, mutta luin kyllä lehdistä ja kuuntelin radiosta muiden piloja.

Päivä tuli vietettyä rauhallisissa merkeissä. Postitse tulikin eräs tilaamani kirja (Hyvää pataa - kotitaloustuntien oppikirja, siltä ajalta, kun tyttäreni oli 7.luokalla. Hän itse halusi kirjan). Huomenna sitten teemme vadelmakiisseliä kirjan ohjeen mukaan. Saa nähdä, miten se sitten onnistuu.