torstai 31. maaliskuuta 2011

31.03.2011 - Vapaapäivä jälleen

Tänään olikin jälleen vapaapäivä, ja vapaata onkin sitten myös huomenna. No, tänään vapaa-aika käytettiin hyödyksi pitkän koiraulkoilun parissa, sekä kauppoja kierrellessä. Satuimme löytämään kauniit matot tyttäreni huoneeseen, jotka laitamme lattioille vasta remontin jälkeen. Kiertelimme myös katselemassa matkalaukkuja, tytön kesälomamatkaa ajatellen, mutta ei löytynyt mieluista. Ehkäpä se urheilukassi käy ihan tarpeeksi hyvin. Saahan sinnekin paljon mahtumaan. Lukitus voi olla vain ongelma. Nippusiteitä sitten vain mukaan!




Ja sitten vaan kommentoimaan, eikös vain? Rohkeasti vain! Olisi mukava saada palautettakin!

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kävijöitä..

Kävijöitä näköjään riittää, mutta kommentteja ei tule. Rohkeasti vain kommentoimaan näitä kirjoituksia!

30.03.2011 - Lyhyt työpäivä

Tänään olikin poikkeuksellisen lyhyt työpäivä, emmekä me ehtineet tehdä juurikaan mitään. Löysimme ulkoilun jälkeen kaapista vahaliituja ja aloimme piirtämään isoille A3-papereille. Eipä siinä kovinkaan paljoa ehtinyt piirtämään, mutta jotain kuitenkin. Ja voihan sitä aina jatkaa joku toinen päivä pienen loman jälkeen.

Kävelimme pitkän lenkin koirien kanssa. Tiet ovat sulaneet erittäin paljon, ja kohta pääsee pyöräilemään kauppaan, ettei tarvitse aina autolla mennä. Niin, ja pääsee paremmin luontoretkille sekä jalkapallokentälle pelaamaan palloa ja heittämään frisbeetä.

Tulisi vain se kesä pian, jotta pääsisi tassuttelemaan nurmikolle ilman kenkiä..

tiistai 29. maaliskuuta 2011

29.03.2011 - Teeleipiä

Ulkoilu onkin tänään suoritettu muutamien sadepäivienkin osalta, koska sää oli mitä parhain. Aamupäivällä tuli hiukan lunta, mutta ilma ei ollut kovinkaan kylmä. Keinuttiin, leikittiin ja tehtiin lumipalloja, siitä koostui meidän ulkoilumme, kuten kuuluukin. Huomenna me voisimme lähteä pienelle luontoretkelle, katsomaan, miten lumi on jo ehtinyt sulattaa lumia ja näkyisikö pajunkissoja jossakin.

Pajunkissoista muistuikin mieleeni mitä ihanin keskustelu entisen hoitolapseni kanssa noin vuoden takaa.
Minä: Mennään keräämään pajunkissoja.
Poika: Mennään vaan! Saako niitä silittää?
Minä: Totta kai saa.
Poika: Minkä värisiä ne on?
Minä: Harmaita ja valkoisia, oikein pörröisiä.
Poika: Saanko viedä niitä kotiin?
Minä: Totta kai saat.
Poika: Mutta musta tuntuu, että koira ei tykkää.
Minä: Miksei tykkää?
Poika: No kun koirat ei tykkää kissoista.
Minä: Niin, mutta nämä ovat pajun kissoja.
Poika: Niin juuri. Kissoja.
(Tässä vaiheessa saavumme pajunkissapuskan luokse)
Minä: Tässä sitä nyt ollaan.
Poika: Missä niitä kissoja on?
Minä: Tässähän niitä. Katotaan missä oksassa olisi oikein paljon.
(Poika katselee ihmeissään pajua, jossa on erilaisia karvatupsuja)
Poika: Ovatko nuo pajunkissoja?
Minä: Ovat kyllä.
Poika: Ovatko ne kissan siemeniä? Kuoriutuuko niistä kissoja sitten isona? Minä en halua viedä tuota kotiin, jos siitä tulee noin monta kissaa.

Tuo keskustelu oli mitä ihanin. Onneksi pidämme yhä edelleen yhteyttä hoitolapsen kanssa.

No, päiväuniaikaan sitten lapsen jo nukahdettua aloin tekemään porkkanateeleipiä ja samalla kävin tilaamassa Hyvää pataa kirjan. Teeleivät muuten onnistuivat erittäin hyvin, ehkä hiukan kauemmin olisivat saaneet olla uunissa, mutta hyviä ne olivat.
__________________________________

Uutisiakin tuli luettua nyt päivän päätyttyä. Iltasanomissa sekä iltalehdessä oli kummallinen uutinen. Lapsi oli päiväkodissa jäänyt aitaan kiinni. Kamalaa! En tarkoita kritisoida päiväkoteja tms., mutta missä olivat hoitajat? Onneksi pojalle ei kuitenkaan käynyt mitään, tai että hän ei lähtenyt karkuun.
Kuinkakohan kauan poika oli jumissa ollut, kun vielä jouduttiin viedä sisälle lämmittelemään? Tänäänhän ei edes ollut kylmä päivä, säätiedotusten mukaan.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

28.03.2011 - Sateinen kevätpäivä

Tänään olikin inhottavan sateinen kevätpäivä, mutta ulkoilua emme siltikään jättäneet väliin, sillä me kaikki olemme terveitä, pientä allergista nuhaa lukuunottamatta.

Lumikinosten päällä kiipeily oli kova juttu tänään, sekä tietenkin siinä samassa koirien kanssa juokseminen. Lapsista on oikein hauskaa, kun koirat juoksevat ja hiukan riehuvat keskenään.
Pihamopotkin olivat tänään oikein mieluisa asia.

Sisällä sitten leikittiin autoilla ja dinosauruksilla ja monilla muilla leluilla, joita tällä hetkellä leluhyllyistä löytyy.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

27.03.2011 - Leppoisa sunnuntai

Leppoisa sunnuntaipäivä. Aurinko paistaa ja lumet sulaa kovaa vauhtia. Kohta sitten onkin jo kurakelit, ja pääsee tekemään kurakakkuja, kun vihdoinkin hiekkalaatikko alkaa sulamaan. Myös luonto puhkeaa kukkaan, kun koivut alkavat puskemaan lehtiä läpi. Keväässä ainoa huono puoli on allergiakausi. Onneksi se ei kestä niin kamalan kauaa.

Tänään käytiin kaupoissa ja matkaan tarttui ruokatarvikkeiden lisäksi upea pihalelu, joka on isohko kippiauto. Se nyt olkoon sisäleluna kunnes lumet ovat kaikonneet. 

lauantai 26. maaliskuuta 2011

26.03.2011 - Elokuvia

Tänään ollaankin katseltu elokuvia, kun LIDLissä oli 5 elokuvaa 10 eurolla. Matkaan ei tällä kartaa tarttunut lastenelokuvia vaan etupäässä trillereitä ja kauhuelokuvia sekä yksi komedia. Olemme nyt katsoneet kaksi, ja ihan hyviä olivat. Sääli vain, että otamme trilleri- ja kauhuelokuvat huumorilla, eikä niissä sen vuoksi olekaan niin paljoa sitä kauhua tms., mitä me odotamme. No, jokaisella on oma tyylinsä katsella elokuvia. Vielä on kolme elokuvaa jäljellä, joista ehkä yhden katsomme vielä tänään. Loput sitten huomenna, jos ei mitään parempaa tekemistä löydy.

Huomisessa lehdessäkin on sitten se minun päivähoitoilmoitukseni. Pitää toivoa, että se poikisi yhteydenottoja!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

25.03.2011 - Leikkikaveri

Tänään olikin erittäin mukava päivä, kun tuli leikkikaverikin!

Aamulla pelasimme hetken aikaa Disneyn suuresta pelikirjasta erästä apinapeliä. Oli muuten pitkäkestoinen peli! Tietenkin ennen peliä, meillä olikin vaikea tehtävä. Piti kaivaa krääsälaatikosta pelinappuloita. Krääsälaatikko siis sisältää erilaisia yllätysmunista tulleita leluja, joille ei ole muutakaan paikkaa. Pelinappuloiksi tarttui noin 10 erilaista hahmoa.
Apinapelissä kummallakin joukkueella oli neljä hahmoa. Toinen joukkue, eli siis minun joukkueeni, otti apinan, krokotiilin, kirahvin ja pesukarhun. Toinen joukkue, eli tyttäreni joukkue, otti taikurin, avaruusolion, dinosauruksen ja kilpikonnan.
No, voitto menikin sitten minun joukkueelleni.

Myöhemmin sitten mentiin ulos ja siellä leikittiin taas portti auki, portti kiinni leikkiä. Kummallista, miten lapset tykkäävät siitä leikistä niin kovin, vaikka onkin hyvin yksinkertainen. Jos joku ei tiedä porttileikkiä, niin laitan ohjeet tuohon alas. Tietenkin myös leikittiin hauvojen kanssa ja ajeltiin pihamopoilla.

Sisällä sitten leikittiin autoilla ja rakennettiin kilpaa Dublotaloja ja -autoja. Sitten laulettiin ja tanssittiin. Pigviinitanssi oli tänään se päivän juttu. Se onkin sellainen laulu, että jää päähän soimaan joksikin aikaa. Tämän lisäksi laulettiin Rati riti ralla, johon lapset eivät vielä tienneet sanoja. Kyllä sitten joskus sekin laulu opitaan kunnolla. Pitihän minunkin välillä luntata paperista, mitä missäkin säkeistössä lauletaan.

Iltapäivällä sitten askarreltiin, vaikkakaan leikkikaveria ei askartelu pahemmin kiinnostanut ja hän lähtikin mieluummin leikkimään. Tämä toinen jäi mielellään maalaamaan keraamista kukkaruukkua. Katse oli aika tuima hänen maalatessaan ja hän keskittyi oikein kunnolla!

Näillä lapsilla tuntui olevan jokin yhteys, vaikka toinen ei vielä kunnolla puhunutkaan. He supattivat keskenään jotain ja tuntui, että kumpikin ymmärsi toisensa puheet. Se oli mielenkiintoista seurattavaa. Se on varmaankin se lasten universaali kieli!

Noh, näin sujui meidän päivämme.

Portti auki, portti kiinni

Leikki on yksinkertainen. Tarvitaan vain yksi tuoli sekä seinä, puu, toinen tuoli tai jokin mihin sulkea aina portin. Leikinohjaaja istuu tuolille ja sulkee portin painamalla kätensä vastakkaiseen esineeseen. Lapsi sitten yrittää keksiä keinon päästä portin ohi. Tämä voi olla salasana, kiipeäminen, ryömiminen, miltei mikä tahansa. Joskus portti voi myös aueta itsekseen. Välillä portissa on etu- ja takaportti, jotka saattavat napsautua yhtä aikaa kiinni ja silloin lapsi jää käsien väliin. Tässä vaiheessa lapsi otetaan haliin ja lapsi sitten siitä ryömii pois. Ja leikki taas jatkuu. Tämä on hyvin hauska leikki, enkä vielä ole tavannut lasta, joka ei tästä tykkäisi.

25.03.2011 - Extrapostaus päiväkotien lapsimäärästä (ESS 23.03.2011

Hei!
Hoitolapset eivät ole vielä tulleet, joten ehdin hyvin kirjoittamaan mielipiteeni artikkeliin, joka löytyy tämän päivän Etelä-Suomen sanomista.

Artikkelissa käsitellään, kuinka Viherlaakson, Kytölän ja Tenava-Tonttilan päiväkodit laitetaan kesällä evakkoon rakennustöiden vuoksi. Samaisessa artikkelissa sanotaan, kuinka Lahti kamppailee päivähoitoruuhkan kanssa, kun monia päiväkoteja on menossa remonttiin. Mistä lapsille hoitopaikat?

Minulla olisi kolme vapaata hoitopaikkaa, mutta en ole paljoakaan yhteydenottoja saanut. Taas sunnuntainlehdessä on mainokseni.

On kuitenkin hyvä, että päiväkoteja rakennetaan lisää, sillä niille on varmasti kysyntää. Mutta minun mielipiteeni on, että jokainen lapsi on yksilö, eikä päiväkoti välttämättä ole oikea paikka kaikille lapsille. Sosiaaliset ja hyvin muiden lasten kanssa toimeentulevat pärjäävät varmasti hyvin päiväkodissa, mutta entäs paljon aremmat lapset? Heille päiväkotikäyminen voi olla kamalaa. Toiset tottuvat suuriin ihmismääriin hitaammin kuin toiset.

Mielestäni lapsenkin mielipidettä pitäisi kysyä, hoitopaikkaa valittaessa. Tämä tietenkin vain sil
loin, jos lapsi osaa puhua tai muuten ilmaista mielipiteensä.

torstai 24. maaliskuuta 2011

24.03.2011 - Pelejä ja laulua

Tänään oltiinkin ulkona vain aamupäivällä, koska iltapäivällä tuli kamala lumipyry ja tuuli oli erittäin voimakas. Ei hiukan yskäistä lasta sinne voinut enää viedä!

Aamupäivän ulkoilut menivät mukavissa merkeissä lapsen kiipeillessä lumikasojen päällä  ja istuskellen lumen alta puoliksi esiin tulleella puunoksalla. Totta kai autoillakin leikittiin ja mopoja tutkittiin tänäänkin. Taidettiin myös jalkapalloa tuossa pihalla potkia. Sitten kun lumet ovat sulaneet, menemme läheiselle jalkapallokentälle pelaamaan jalkapalloa ja heittelemään frisbeetä. Voi kuin tuo aika tulisikin jo!

Iltapäivästä sitten pelasimme yhdessä Chocoa. Se on se peli, jossa on ruskeat nappulat, joissa on pähkinöiden ja kirsikoiden ja yhdessä on heinäsirkan kuva. Ja noppana toimii se sellainen Kimble-pelin tyylinen noppa. Noppa oli hiukan jähmettynyt paikoilleen, kun emme olekaan pitkiin aikoihin pelanneet. Kyllä se siitä vetryi, kun pelasimme.

Tämän lisäksi lauloimme poikkeuksellisen paljon. Viisi pientä ankkaa oli erittäin suosittu tänään, mutta ehkäpä se johtuu lähestyvästä kesästä ja kevätretkestä Launeen perhepuistoon..

Viisi pientä ankkaa

Viisi pientä ankkaa lähti leikkimään.
Vuorten taakse, kauas pois.
Äiti ankka sanoi sitten: Kvaak, kvaak, kvaak.
Mutta vain neljä ankkaa tuli takaisin.

Neljä pientä ankkaa lähti leikkimään.
Vuorten taakse, kauas pois.
Äiti ankka sanoi sitten: Kvaak, kvaak, kvaak.
Mutta vain neljä ankkaa tuli takaisin.

Kolme pientä ankkaa..

Kaksi pientä ankkaa..

Yksi pieni ankka lähti leikkimään.
Vuorten taakse, kauas pois.
äiti ankka sanoi sitten: Kvaak, kvaak, kvaak.
Mutta ei yhtään ankkaa tullut takaisin.

Mutta silloin isäankka nosti päänsä lammikosta ja sanoi mahtavalla äänellä:
KVAAAAAKK!!

Ja niin viisi ankkaa tuli takaisin.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

23.03.2011 - Aurinkoista askartelua tuulisena päivänä

Tänään onnistuttiin askartelemaan niitä iloisia aurinkoja, joiden ohjeet olenkin laittanut jo aiempaan postaukseeni

Ulkoilu meni pihamopojen ja -autojen säilytysluukkuja tutkiessa, kun niihin oli syksyn jäljiltä unohtunut leluja ja kaikkea muutakin havunneulasista koirien vinkupalloihin. Oli ilo ylimmillään, kun lapsi löysi keltaisen koiran piikkipallon ja sai heitellä sitä koiran kanssa pihalla. Koira juoksi muutaman kierroksen ja esiintyi heitellen palloa ilmaan ja nappaamalla sen takaisin suuhun. Hiukan myöhemmin palautti pallon lapselle, joka heitti sen uudelleen ja sama toistui jälleen. Mutta sitten koira heitti pallon, eikä saanutkaan kiinni ja se putosi lumihankeen. Koiran yrittäessä sitä kaivaa ulos, pallo meni syvemmälle hankeen ja lopulta katosi. No, sitten kun lumet ovat sulaneet, voimme elätellä toivoa pallon löytymisestä. Onhan meillä tuolla pihalla noita koirien kuin lastenkin leluja, että tekemistä riittää.

Sisällä me sitten aloitimme niiden aurinkojen askartelemisen. Teimme ne kolmessa osassa, kun ei mielenkiinto pysynyt yllä koko aikaa. Hyvin oppi lapsi kuitenkin leikkaamaan saksilla, tietenkin pientä avustusta paperin paikallaan pitämisessä ja viivojen sisäpuolella pysymisessä vaati, mutta itse sai leikattua kauniin ympyrän. Sitten kun piirsimme kädenjälkiä, ei homma sujunutkaan ihan niin. Ei meinannut pikkuinen käsi pysyä paikallaan millään ja sormet liikkuivat sinne tänne aina kynän tullessa kohdalle. No, käden muotoisia saimme kuitenkin piirrettyä ja leikattua ihan kiitettävästi.

Ruokailun ja päiväunien jälkeen teimmekin auringon loppuun, eli piirsimme suun ja liimasimme liikkuvat silmät kiinni. Auringosta tuli erittäin hieno! Hyvin keväinen! Laitoin alle kuvan siitä.



Auringon taakse tuli kesäinen loru:

Aurinko, aurinko lettuja paistaa.
Hauska on auringon lettuja maistaa.
Kiipeän puuhun, pistelen suuhun,
ja loput voin heittää ukolle kuuhun.

Tänään sitten lauleskelimme myös. Lauloimme muun muassa kappaleet Atsipoppaa ja Teddykarhujen huviretki.

Päivän päiväunisatuina toimivat kaksi satua: Porsas ja villisika sekä Puhelias papukaija kirjasta 365 eläinsatua.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

22.03.2011 - Aurinkoista askartelua(ko?)

Tänään selvästikin rikottiin lämpöennätyksiä, kun ulkonakin lämpötila kohosi +10 asteeseen. Tai siis sitä mittari juuri nyt näyttää, en sitten tiedä, millainen lämpötila siellä aiemmin päivällä oli. Toppatakki alkaa jo olemaan liikaa lasten kanssa ulkoillessa ja siis aionkin siirtyä pian kevättakin käyttöön.

Kyllä sen huomasi, miten aurinko vaikuttaa ihmisiin ja luontoon. Lintujen laulua kuului tavallistakin enemmän, ja lintulaudallamme näyttäisi olevan tälläkin hetkellä ruuhkaa. Koirammekin olivat täysin villeinä tänään. Juoksivat pihalla ja leikkivät keskenään. Kilpikonnatkin ovat alkaneet vihdoinkin heräilemään horroksestaan. Lissu-neiti kävi syömässä herkullista salaatia sekä porkkanaraastetta. Viljo puolestaan vaelsi ruokapaikan ohitse muualle jatkamaan uniaan.

Askartelut jäivät tänään valitettavasti väliin, sillä meillä ei ollutkaan kartonkia, toisin kuin luulin. No, nyt sitten on. Kävimme kauppareissun yhteydessä Prisman Tiimarissa ostamassa kartonkia sekä rairuohon siemeniä. Siementen varalle meillä on omat suunnitelmamme, jotka näkyvät täällä sitten perjantaina, toivottavasti.

Huomenna sitten askarrellaan niitä kädenjälkiaurinkoja, kun on kartonkiakin!

maanantai 21. maaliskuuta 2011

21.03.2011 - Huonekalukauppoja ja kahvit ABCllä

Tänään(kin) oli vapaapäivä. Sen vietimme kierrellen huonekaluliikkeitä. Kävimme katselemassa vuodesohvatilanteita, mutta emme tehneet hankintoja, koska aihe ei ole ihan vielä ajankohtainen. Löysimme vain yhden miellyttävän vuodesohvan, muut sitten olivatkin väärän värisiä tai sitten muuten vain epämiellyttäviä. Pitää katsoa lähempänä kesää, mistä ja minkälaisen sohvan hankimme.

Kauppojen kiertelyn lomassa käväisimme Renkomäen ABCn kahvilassa, jossa otimme kahvit sekä leivät. Paperikuussakin käytiin katselemassa, mutta emme löytäneet mitään ostettavaa tällä kertaa, vaikka kaupasta usein löytääkin kaikenlaista mukavaa, jota olisi kiva ottaa omaakin kotia koristamaan. Meilläkin kun tätä tavaraa alkaa jo olemaan aika paljon, että pitäisi jo osaa lähteä viemään vaikka kirpputorille.
Kuitenkin, aina jotakin mukavaa tarttuu kaupoista mukaan, mutta yleisimmin ne tavarat eivät ole niinkään meille aikuisille, vaan leluhankintoja hoitolapsille.

Näin tämä vapaapäivän aamupäivä on kulunut. Nyt sitten lopun päivää ajattelin vain rentoutua ja lueskella kirjoja ja ehkä ulkoillakin.

Kuvan olisin etsinnässä olevasta vuodesohvasta laittanut, mutta ei kyseisen huonekaluliikkeen kotisivuilla sellaista ollut. Sääli.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

20.03.2011 - Sunnuntainen ajelukierros Orimattilaan

Tänään tulikin ajeltua Orimattilaan kauppojen aukeamisen jälkeen. Päätimme jakaa hiukan mainoksiani, jotka ohjaavat kotisivulleni . Olisi mukava saada hoitoryhmä täyteen, tai edes leikkikaveri, tälle lapselle, joka nyt on hoidossa.
 Koiratkin olivat autossa mukana. Pienemmälle se oli taas ihmettä kerrakseen, kun ei ole aikoihin ollut mukana. Isompi puolestaan loikoili takapenkillä ja välillä katsoi ikkunasta ulos.

Kilpikonnatyttömme, Lissukin kävi äsken heräilemässä horroksestaan ja tuli syömään. Kilpparipoikaa, Viljoa, ei puolestaan ole näkynyt. Hän nukkuu olohuoneen verhojen alle ja välillä kääntyy toisinpäin. Ruoka ei vielä maita.

Sellaista minun sunnuntaihini. Sitten voisikin lähteä raikkaaseen kevätilmaan ulkoilemaan koirien kanssa!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

19.03.2011 - Maalikarttoja ja suunnitelmia

Tänään kiertelimme kaikki Etelä-Lahden rautatavaraliikkeet (Starkki, K-Rauta, Kodin Terra ja Kärkkäinen). Etsimme valokuvatapettia tyttäreni huoneeseen. Emme löytäneet vielä mitään mielenkiintoista, sillä tyttäreni haluaa miettiä ja harkita huoneestaan sellaisen, joka täyttää seuraavat kriteerit:
- Ajaton
- Nuorekas
- Rauhallinen
- Kaikille ikäluokille sopiva
- Omanlainen.

Hän on katsellut netistä jo mieleistään valokuva tapettia ja Kodin Terrastahan se sellainen löytyy. Teema tulee olemaan "Trooppinen sademetsä". Tämä sademetsä tulee sijoittumaan Kaakkois-Aasiaan. Liitän alle kuvan hänen toivomastaan valokuvatapetista, joka tulee yhdelle seinälle.
Loput seinät maalataan Tikkurilan vihreällä maalisävyllä (Aaloe X381). Sitten maalaamme bambunoksia, puunlehtiä ja ehkä puitakin Tikkurilan helmiäislasyyrillä (Ofelia HL 2081).
Tämän lisäksi aiomme hioa hänen huoneensa lattian ja maalata sen tummemmaksi. Sitten pitäisi vielä vuodesohvaa katsella ja uudet verhot joskus ostaa.

Eli siinä on huoneen remonttisuunnitelma, ainakin toistaiseksi. Näillä näkymin, huoneesta tulee upea, viidakkotyylinen. Olemmekin hiukan jo suunnitelleet, miten mukava on satunnaisesti tehdä lasten kanssa "retkiä" Kaakkois-Aasialaiseen viidakkoon silittelemään tiikeripehmoleluja ja papukaijoja ja mitä nyt siellä sattuukaan elämään.

Alla kuva tapetista:



perjantai 18. maaliskuuta 2011

18.03.2011 - Vapaapäivä

Tänään sattuikin olemaan vapaapäivä. Päivän vietimme mukavasti suunnitellen tyttäreni huonetta. Lisätietoja saatte kunhan olemme huomenna kierrelleet rautakauppoja yhdessä.


Alla olevista loruista saatte ehkä jonkin verran vinkkiä.


Mitä tehtäis? Ei tehdä mitään.
Laiskotellaan, nautiskellaan.
Ollaan kissapetoa,
maataan vain ja löllötellään,
raukein silmin köllötellään,
ketarat pitkin ketoa.
Ollaan kesyjä, tykätään kaalista,
kynnet syvällä, ilman saalista.
Ei raavita, ei hyökätä, ei purra.
Ollaan rentona eikä surra.
Hännän päällä huis ja hois,
kärpäset nenältä pois.


Kissan viikset väräjää,
hännänpää ei hiljaa pysy.
Kynnet esiin pilkistää,
asiaa älä kysy.
Ei kuule sua, ei sua nää,
se on kissan elämää.
On valmis suureen seikkailuun
ja hylkää kaiken muun.

Joko arvaat, millainen teema huoneelle tulee? Ehkäpä vihjeet olivat kuitenkin aika kaukaa haettuja.

torstai 17. maaliskuuta 2011

17.03.2011 - Hieman synkempi kevätpäivä

Tänään oli kaunis, mutta hiukan synkempi kevätpäivä. Olimme ulkona pitkään ja ajelimme potkumopoilla pihalla.

Ensiviikolla sitten askartelemme jotakin mukavaa, esimerkiksi kevätpäivään liittyvää. Maanantaina taitaakin olla kevätpäivän tasaus, joten ehkäpä teemme mukavia aurinkoja alla olevan reseptin mukaisesti.

Aurinkoja kädenjäljistä

Materiaalit:
- Kartonkia
- Lyijykyniä
- Sakset
- Värikyniä
- Liikkuvia silmiä
- Pumpulipalloja

1. Piirtäkää ympyrä kartongille ja leikatkaa irti.
2. Piirtäkää lapsen kädenjälki muille kartongeille muutaman kerran ja leikatkaa irti.
3. Liimatkaa kädenjäljet ympyrän nurjalle puolelle.
4. Tehkää auringolle kasvot värikynien, liikkuvien silmien ja pumpulipallojen avulla.
5. Kirjoittakaa yhdessä jokin kiva keväinen loru auringon toiselle puolelle.

Esimerkki:

Talitintin titityy
kevätsointiin virittyy.
Mäyrämuori havahtuu,
joko nyt on maaliskuu?

Aurinko, aurinko lettuja paistaa,
hauska on auringon lettuja maistaa.
Kiipeän puuhun, pistelen suuhun
ja loput voin heittää ukolle kuuhun.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

16.03.2011 - Kaunis, keväinen päivä

Tänään oli erittäin kaunis, keväinen päivä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuntui, kuinka auringon lämpimät säteet sulattivat jo jonkin verran haihtunutta lunta.

Itseenikin on tarttunut suunnattomasti energiaa ja olemmekin suunnitelleet tulevia askarteluja yhdessä tämän hetkisen hoitolapseni kanssa. Nyt jo illan hämärtyessä on hyvä keskittyä hiukan kotisivujen keväisen ilmeen päivittämiseen sekä uusien osioiden lisäämiseen.

Olen ajatellut lisätä kotisivuilleni musiikkiakin, mutta en ole vielä löytänyt sopivan keväistä kappaletta. Onko ehdotuksia? :)

Kurkkikaa toki muuallekin sivuille.